Weekly Moments #3

By

In ‘Weekly moments’ deel ik mijn persoonlijke momenten als vrolijke mama, fitmom, klussende vriendin en van elk ander moment in mijn leven.
Kijk je mee naar een nieuwe week?

Het is weer een hele tijd geleden dat ik een weekly moments plaatste! Aangezien het nu kerstvakantie is leek het mij een goede gelegenheid om jullie ‘behind the scenes’ mee te nemen 😉Het is maandag 23 december. De dag dat mijn broertje lief (downsyndroom) 30 jaar wordt!
Een behoorlijke mijlpaal die niet overgeslagen kan worden. Samen met de oudste knutsel ik een ruimteschilderij voor op zijn kamer voor op de woning. Dat is het voordeel als het niveau momenteel vergelijkbaar is als met je oom 😉

Het oorspronkelijke cadeau (een boek van de ruimtevaart) laat op zich wachten en komt te laat binnen. In plaatst daarvoor koop ik een schatkist piñata (hij is ook fan van Piet Piraat) en vul ik deze met wat kleine (fop)cadeautjes. Het echte cadeau is dat wij hem een dagje meenemen naar de dierentuin in Antwerpen. Herinneringen maken en samen leuke momenten beleven zijn wat mij betreft dé ultieme cadeautjes 🙂
’s Avonds gaan we met het gezin uit eten. Gezellig! Ik kies voor een vegetarische saté.

Bij thuiskomst is Amber helemaal overstuur. Te veel prikkels? Te druk? Ik meet haar temperatuur. 39.7 graden. Yaks, koorts! Deze momenten in combinatie met haar hartafwijking vind ik altijd spannend.
Op dinsdag is de koorts nog steeds niet gezakt. Sterker nog, haar flesjes laat ze zo goed als staan, en van haar fruit of groente hapje moet ze niets hebben. Arm poppetje.
Het liefste hangt ze bij mij. Mama hotel is 24/7 open hoor! Toch ben ik dit soort momenten bang dat we een signaal missen en uiteindelijk in het ziekenhuis belanden. Ik hoop van niet. Want de kinderafdelingen in Nederland hebben een opname stop! Door een tekort aan kinderverpleegkundige en het hardnekkige RS virus liggen de kinderafdelingen in de ziekenhuizen vol. Er wordt zelfs uitgeweken naar België. We hopen op snel beterschap!

Woensdag en donderdag is het kerstmis. Zoals half Nederland brengen we deze al gourmettend door. Woensdagavond zouden we eigenlijk naar mijn ouders gaan. Maar omdat Amber nog steeds ziek is komen ze naar ons. Fijn!
We worden verwend met praktische cadeaus! Aan spullen hebben wij genoeg had ik doorgegeven en hoefden we eigenlijk niks. Het samen zijn is veel belangrijker! En dus krijgen we alleen bruikbare dingen of lekkere dingen om van te smullen.
Amber kreeg o.a. deze leuke setjes kleding en net zoals Aron wat speelgoed.
Op donderdag avond komt de schoonfamilie die eten voor de gourmet meeneemt.

Ondertussen begin ik mij steeds meer zorgen te maken om Amber. Ze hoest erg veel. En het enige wat ze die dag eet zijn een paar hapjes van een boterham. ’s Avonds bereikt de koorts een hoogtepunt van 40.3 graden.
Op vrijdag ochtend gaat het niet veel beter. Rond 10.00 uur bel ik toch maar de huisarts. Maar liefst 6 wachtenden voor mij! Als ik eindelijk de assistente aan de lijn krijg vraag ik of we weer kunnen starten met de Xylometazoline neusdruppels. Begin deze maand was Amber ook ziek (minus de koorts en het erge hoesten). Hierdoor slonk het slijmvlies en ging het drinken iets beter.
Ze gaat akkoord, maar als er bij maandag geen verbetering is moet ze toch echt door de huisarts gezien worden.
Nu maar hopen dat het middel wederom zijn werking doet.

Ik vind het sneu voor Aron. Hij heeft vakantie maar door de zorg voor babyzusje kom ik weinig toe aan leuke dingen doen met hem. Ik besluit om te gaan wandelen en een frisse neus te halen. Gewoon even een blokje om.

Bij thuiskomst tijd voor lekkere chocomelk die in een kerstpakket zat 🙂

Zaterdag is het lekker weer. Terwijl manlief de tuin onderhanden neemt, Aron buiten speelt en babyzusje slaapt, ga ik op zolder aan de verf!
Deze kleur hebben we beneden o.a. bij de openhaard. De komende tijd wil ik de zolder (eigenlijk voordat 2019 voorbij is haha) onderhanden nemen en flink gaan ruimen.

’s Middags is het tijd voor één op één tijd met Aron! Al een tijdje vroeg hij om samen te gaan fietsen. Maar steeds was het weer er niet naar. Hij genoot enorm van dit moment samen. En ik stiekem ook 😉 Eens in de zoveel tijd probeer ik zulke momenten in te plannen met hem.

Als toetje eet ik een heerlijke wafel met chocoladeijs. Ik kan wel wat energie gebruiken na al een hele week gebroken nachten te hebben door een flink hoestende baby en de bijbehorende zorgen.

Na het avond eten is dansen met die twee kids vaste prik geworden. Gelukkig geen Sinterklaas liedjes meer haha. Maar Kinderen voor Kinderen of Frozen. Amber lijkt even een opleving te hebben, maar echt dansen zoals gewoonlijk doet ze niet. Sterker nog, waar ze eerst al goed stabiel staat en stappen rondom tafel of tv kast zet, valt ze gewoon om. Ik tel op wat ze de afgelopen dagen aan vocht intake had. Dat is niet veel soeps. Ik kom uit op per dag 270 cc tot 360 cc aan melkvoeding 🙁 Soms iets meer als ze een paar hapjes fruit met yoghurt op heeft of wat van haar groente. Maar meer dan dit kunnen we momenteel er helaas niet van maken.

Dit was gelijk de laatste Weekly Moments van dit jaar 😉 Ik hoop in 2020 weer meer te gaan bloggen 🙂 Mocht je nog leuke vragen of ideeën aan onderwerpen hebben, laat dan zeker een reactie achter. Of volg mij op instagram @everymomentmatters.nl

Alvast een gelukkig nieuwjaar en tot snel!

Liefs,
Linda

We also recommend

1 Comment

  • Reply
    Wendy
    30/12/2019 at 9:22 PM

    Zo naar als die kleintjes ziek zijn. Sowieso is ziek zijn niet leuk, maar met die kleintjes die nog niet kunnen aangeven waar ze precies last van hebben. Hoop dat ze inmiddels wat is opgeknapt. Fijn dat je nog even wat tijd kon maken voor een moment samen met Aron. Leuk voor jullie allebei.

  • Leave a Reply