Waar sta je over 10 jaar?

By

Een nieuw decennium

Dit nieuwe decennium van 2020 – 2030 ga ik veel bewuster in. Heeft het met de leeftijd te maken? De volwassen leeftijd? Of is het nu tijd voor persoonlijke groei? Nu ik na het switchen van baan weer plezier, en bovenal het belangrijkste, bij thuiskomst energie over heb, is het tijd om mezelf te ontwikkelen.
Tijd voor persoonlijke groei!
Waar sta ik over 10 jaar? Welk leven wil ik leiden? Welke dromen heb ik die ik uit wil laten komen? En wat wil ik nu echt?

Voordat je antwoord kunt geven op deze vragen; Ben jij je bewust van de betekenis die je geeft aan je denkpatronen?
Als je weet wat je moet vragen dan weet je ook het antwoord.
Zoek niet naar antwoorden maar stel de juiste vragen;
Toen ik vorig jaar ontslag nam bij mijn baan in de zorg, tijdens mijn bevallingsverlof, zonder meteen een nieuwe baan te hebben (en geloof me, ik vond het doodeng, spannend en daar gingen heel veel tranen overheen voordat ik deze stap durfde te zetten), was ik uiteindelijk opgelucht. Uiteindelijk wist ik wat ik niet wilde. Maar wist ik inmiddels ook wat ik wél wilde.
Voordat de doorslag kwam om ontslag te nemen stelde ik mijzelf een hoop vragen;
‘Waar ben ik werkelijk bang voor? Wat is het ergste dat er kan gebeuren, waarover ben ik onzeker, waar komen de gevoelens vandaan, wat zijn feiten en gedachten, voed ik ze met energie of werkelijke zaken die mij belemmeren. Waarom doe ik wat ik doe? Wat kan er mis gaan? En wat kan ik doen om dat te voorkomen.’

Alsof het zo moest zijn was daar de vacature die ik zocht, mocht ik op gesprek komen en werd ik aangenomen! Bij de baan die ik wilde, waarvan ik wist: ‘ik ga hier weer voldoening, plezier en energie uithalen’.
Nu ik helemaal op mijn plaats zit, de rust hebt en bovenal energie, is het tijd om na te denken: ‘Waar zie ik mijzelf over 10 jaar?’.
Het voelt alsof de tijd daar is om aan persoonlijke groei te werken, sterker nog, die behoefte heb ik.
En dus stelde ik mijzelf nog meer vragen. Vragen om antwoorden te krijgen.
Momenteel lees ik het boek ‘Master your mindset’ van Michael Piarczyk.
Want hoewel ik een roerige tijd achter de rug heb bij mijn vorige baan is daar ook iets moois uitgekomen.

Die roerige tijd bracht ook iets moois
Zwanger maar hartstikke ziek moest ik aan het werk van mijn toenmalige leidinggevende. Deze bewuste avonddienst werkte ik samen met een invalkracht. Normaal gesproken niet de fijnste dienst om op een zware zorggroep met een onbekende invaller te moeten werken. Maar hij zag dat ik er helemaal doorheen zat. Dat het werk, geen voldoening en energie meer gaf, op de cliënten na. Dat er iets moest veranderen. Deze onbekende invaller heeft mij onbewust een aantal nieuwe inzichten gegeven om over na te denken. Hij stelde vragen waar ik diep van binnen de antwoorden op wist.
Een deel van die antwoorden zijn (gelukkig) al realiteit geworden. Nu is het tijd om deze antwoorden verder uit te diepen. En nog meer vragen te stellen.

Wat je aandacht geeft groeit
Nog meer vragen, hoor ik je denken? Wat je aandacht geeft groeit. Als je je richt op je doel heb je plezier, vind je oplossingen. Heb je de richting helder? Dan wordt de keuze makkelijker waar je naar toe wilt.
Want, waar sta je nu precies? Waar wil je naartoe? Wat wil je dus bereiken.
En wat staat er op dit moment tussen jou en je doel?
Schrijven heeft zolang ik mij kan herinneren gezorgd voor een uitlaatklep. Een ontwikkeling waarbij ik ik woorden kan vullen met creativiteit, gedachten en gevoelens. Waarbij ik via dit blog / instagram in contact kom met gelijkgestemden. Of juist met dezelfde raakvlakken of interesses.
En daar zit het hem. Daar zou ik heel graag iets mee doen.
Wellicht in de vorm een opleiding of cursus. Daar ben ik nog niet aan uit.
Het staat allemaal nog in de kinderschoenen en dan is dat stemmetje daar: ‘kan ik het wel? Durf ik het wel? Straks vind niemand het leuk’.

Wat als ik het wel kan? Wat als ik het wel durf. En nog beter; straks vind iedereen het wel leuk! Dan kan je je baan opzeggen, de droom om voor jezelf te beginnen komt uit. En kun je je werktijden indelen afgestemd op de kinderen. Wikken en wegen. Deze weegschaal is er goed in 😉
Maar als ik alle belemmerende factoren weg haal. Als kennis, kunde, financiën en tijd geen rol zouden spelen. Dan zie ik mijzelf over 10 jaar een creatief beroep hebben, waarbij ik anderen help/coach, waar ik mijn passie voor schrijven in kwijt kan, maar bovenal, waar ik gewoon mijzelf ben!
Misschien nog een 3e kindje, maar dan hebben we ook een iets groter huis nodig. Voor nu ben ik dankbaar wat we wel hebben.

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ – Pipi Langkous

Jullie stories
Vorige week plaatste ik een story op instagram met de vraag: ‘waar zie jij jezelf over 10 jaar’.
Alle antwoorden hadden te maken met een (groter) huis, gezin (compleet), een huisdier, zelfde baan of juist eigen bedrijf, of op reis gaan.
Design your own life. Neem de tijd en moeite om in jezelf te investeren. Wie wil je zijn? Welke koers ga je varen? Heb je de richting al helder? Actie leidt namelijk tot resultaat. Dat leidt tot het leven dat je wilt leven. ‘Design your own life’

Dan nog een laatste vraag voor één ieder die tot zover gelezen heeft
‘Als je niet gelukkig bent met wat je hebt, denk je wat je niet hebt je wel gelukkig maakt’

Waar zie jij jezelf over 10 jaar?


We also recommend

No Comments

Leave a Reply