Van babykamer naar peuterkamer

By

In mei is Aron 2 jaar geworden. Het begint bijna traditie te worden aangezien ik toen Aron 1 jaar werd zijn slaapkamer ook een make over gegeven heb.
In de maand november besloten we om de bovenverdieping aan te pakken. We wilden nieuw laminaat en de muren opnieuw verven.
De keus Aron zijn slaapkamer weer een make over kreeg was niet zo moeilijk šŸ˜‰ Mijn creativiteit begon te borrelen.
We kochten een nieuw bed, sloopte de kastdeuren uit de slaapkamer en de rest geschiedde. Zo DIY-de ik er weer op los!

Van babykamer naar peuterkamer

Kura bed van Ikea
Als je de slaapkamer binnenkomt zie je als eerste Aron zijn bed staan. Hij is van Ikea en is omkeerbaar. Dat wilt zeggen dat je van het bed ook een stapelbed kunt maken.
Door de lattenbodem op de grond te leggen creƫer je een soort kuip. Op deze manier kan Aron niet uit zijn bed vallen.

Industriƫl meets Scandinavische invloeden
De lamp komt van Xenos en heeft een industriƫle uitstraling. Hij past perfect bij de lijstjes aan de muur en het blanke hout van het bed. Dat zijn toch wel de kleuren die je veelvuldig in deze kamer terug ziet komen.
Als je aan mij zou vragen welke stijl ik Aron zijn slaapkamer zou omschrijven? Industrieel meets Scandinavische invloeden. Het is een mix van alles geworden, maar toch kom je in elke hoek van de slaapkamer een ander thema tegen die Ć©Ć©n lijn is met het volgende thema.

Drie keer little
Neem bijvoorbeeld het drieluik lijst. Het eerste kaartje met ‘little man cave’ is een vernoeming naar de Batmancave. Het middelste kaartje bevat een plaatje van een tipi tent met als tekst ‘Dream big little man’. Bij dromen denk ik aan de sterren voor het slapen gaan. Het laatste plaatje staat dan ook in teken van de sterren met als tekst ‘little star’. Is het je opgevallen dat in elk plaatje het woordje ‘little’ in voor komt?

De tipi tent
Het pronkstuk van de slaapkamer is toch wel deze stoere tipi tent met sterretjes. Hij is donkerblauw met wit/grijze sterren. Ook in de tent komt het blanke hout terug.
Voor en half in de tent heb ik een vloerkleedje neergelegd met daarop een krukje en een campinglampje. Kamperen in eigen slaapkamer! Daar hoort natuurlijk een zacht kussen bij. De olifanten knuffel is tegelijk een kussen en heerlijk zacht. Als Aron in zijn tentje speelt ligt hij hier graag op.

Daar boven op die berg
De muren verfden ik ook. Als eerst de ondergrond (RAL 9010) om vervolgens dit mooie landschap van bergen te creƫren. Hoe ik dat gedaan heb?
Ik begon met het af tapen van de bovenste punten. Dus waar ik de bergtoppen wilde hebben. Vanuit daar trok ik de strepen met tape door naar beneden.
Vervolgens verfden ik de vlakken tussen het tape in met ‘Urban Taupe’ kleur. Even laten drogen en je hebt zo een hutje op de berg gecreĆ«erd.

Muurdecoratie
Toeval bestaat dat ik deze design plak folie tegen het lijf liep. Om de stijl van Aron zijn vorige slaapkamer te doorvoeren (en te hergebruiken) plakte ik de letters van zijn naam op dit canvas, die met de folie beplakt is.
Ook de rechter rechthoekige houten kubus is beplakt met deze zelfde folie.

De planken die je ziet is sloophout. Deze hebben we met zwarte plankdragers vastgemaakt aan de muur om een industriƫle stijl te krijgen.

Kledingkast van steigerhout en steigerbuizen
De steigerhouten trend vind ik zo ontzettend leuk dat deze ook doorgevoerd is in de kledingkast van onze kleine man.
Aan de plank hebben we steigerbuizen bevestigd om de kleding op te hangen. In het midden hang ik vaak al een setje kleding klaar voor de volgende dag.

De commode was eerst wit maar om toch enigzins kleur in de slaapkamer te behouden (voordat het alleen maar wit/zwart/grijs of hout kleur is) heb k deze geverfd in blueberry dream blauw.
De muur van de kledingkast is ook in de kleur Urban taupe (zoals de bergen op de muur).

We also recommend

No Comments

Leave a Reply