Babymoon in Fuerteventura

By
 Fuerteventura is een Canarisch eiland dat onder Lanzerote ligt. In een kleine 4 uur en 15 min vliegen ben je er. We verbleven op het Barcel├│ Castillo Beach Resort in het plaatsje Caleta de Fuste. Om het eiland te verkennen huurden we een auto waarmee we een roadtrip naar het zuiden maakten. Tussen Tarajalejo en La Lajita zijn we off road gestopt. Hier kwamen we terecht op een “strand” met zwarte lava. Daarna zijn we doorgereden naar Costa Calma waar een mooi wit strand te zien was. Fuerteventura staat bekend om haar mooie stranden.

Daarna reden we iets verder richting Pajara. Op de terug weg (we reden verkeerd)  zagen we per toeval een bordje ‘Ajuy’. We zijn gestopt om het plaatsje te verkennen.
Je zag prachtige cliffs (wat mij aan Dover in Engeland deed denken) en een woeste maar blauwe zee.
Ook  hier was weer een typische ‘black beach’ te zien.
Grappig detail: toen we omhoog liepen zag je dat ze op sommige plaatsen steentjes op elkaar gestapeld hadden. Zo stonden er stapels steentjes naast elkaar! Geen idee waarom?

Toen we onze weg vervolgende begon de echte ‘roadtrip’. We zagen een schitterend mooi landschap van bergen. Het leek de woestijn gemixt met Oostenrijkse bergen wel. Of de grand canyon? We hadden in ieder geval een paar mooie uitzicht punten. 

De ‘Grand canyon’ in Fuerteventura

Over het weer hoorde je ons niet klagen! Niet te warm en niet te koud.
Wat we verder de vakantie gedaan hebben? Niet veel. Wat bij het zwembad op het resort of aangelegen strand gelegen. We hadden half pension wat in hield: ’s ochtends en ’s avonds eten! (lopend buffet wat overigens elke avond gevarieerd werd van Spaans tot grieks tot italiaans).
We hebben geshopt, wat rondom het plaatsje gewandeld en verder heerlijk geluierd ­čÖé Een echte babymoon dus om tot rust te komen.

Of ik nog eens terug naar Fuerteventura zou willen?
Hmm twijfel…. Het is leuk om het gezien te hebben. Er zijn mooie stranden. Maar verder is het erg kaal (wat logisch is) en dor. Ik vind het ook wel leuk om bijvoorbeeld door de Bush Bush te wandelen en echt off road te gaan. ( Zoals we in Rhodos gedaan hebben). Nu viel het qua toerisme drukte mee. Het hotel zat vol. Tijdens het ontbijt en diner was het zoeken naar een plaatsje. Maar verder was het rustig. Misschien omdat het januari was.

Hebben jullie al eens een Canarisch eiland bezocht? Zoja, welke? En wat vond je ervan? Raad je het aan/af?

We also recommend

No Comments

Leave a Reply