Onze badkamerverbouwing resultaat

By

Afgelopen week kreeg ik een herinnering via Facebook. Precies een jaar geleden begonnen we aan een nieuw klusavontuur. Namelijk de sloop van onze badkamer. Een verbouwing die niet zonder slag of stoot is gegaan. Bloed, zweet en tranen heeft het ons gekost. Wat mis kon gaan ging ook echt mis.
Gelukkig heb ik een super handige vriend die voor elk probleem een oplossing wist te bedenken!
Alle credits gaan naar hem. Met een boorhamer begonnen we met z’n twee aan het sloopwerk.
Terwijl ik dat zware ding van een boorhamer in mijn handen vast had moest ik stiekem wel lachen. Ik zag mijzelf al staan in de Benny Benassi clip (‘push me and then just touch me’.) Oké, dit klinkt nu heel raar. Laten we zeggen dat ik een rijkelijke fantasie heb 😉

Onze badkamerverbouwing
Maar het gevoel van ‘satisfaction’ kwam zodra al het bouwafval weg was en de badkamer in opbouw ging. Het vloertje werd gestort, de muren werden gedaan. Zodra de witte tegels op de muur zaten had de badkamer al een heel andere uitstraling gekregen.
Want zeg nu zelf. Een groene badkamer is toch hartstikke lelijk! Althans.. Niet onze smaak! Wat was ik blij toen we verlost werden van die groene tegels, groen toilet inclusief groen bad én groene wastafel! Ik zag bijna net zo groen als Shrek. Bijna! Oké, Fiona dan.
Na drie hele jaren in een groene badkamer geleefd te hebben was daar het moment dat we ein-de-lijk een witte badkamer kregen.
En wat ben ik trots op mijn vent die bijna alles (soms met hulp) de badkamer opgebouwd heeft!

Wil je weten hoe de badkamer er eerst uit zag? Ben je er klaar voor…..

Badkamer met houtlook
Hallo strakke witte badkamer! We wilden de badkamer zo licht mogelijk houden. Het raam werd vervangen door een kunststofkozijn met melkglas. Geen doorkijk tijdens het douchen/badderen.
Nu stond het toilet nog recht naast, en dan ook echt náást het bad. Ook hier wilden we van af.
De wastafel lieten we op dezelfde plaats met als voorwaarde dat het een waskom zou worden. Of de wastafel op een ladekast of een plank zou komen daar heb ik héél lang over getwijfeld (weegschaal hé). Maar wat ben ik blij met de uiteindelijke keuze voor een industriële uitstraling. Het badkamermeubel is op maat gemaakt van oud steigerhout mozaïek met  een stalen buisframe.
Het toilet werd vervangen door een hangend toilet, zodat de vloer makkelijk te dweilen is. Over de vloer gesproken. Ik ben helemaal verliefd op de houtlook trend. De keuze voor een tegelvloer met houtlook was niet zo moeilijk aangezien vriendlief dit ook mooi vind. Gelukkig maar. Eigenlijk waren we het vrij snel eens over de keuzes.
Een bad zou blijven en een beetje groter worden (1m80 lig gedeelte). Een wens van vriendlief, omdat hij lang is. Het bad wilden we onder het raam.
Goed. Ik kan blijven kletsen over onze badkamer. Maar dat wordt saai denk ik.

Zijn jullie klaar voor het resultaat? Hierbij een XXXL fotoverslag. Gewoon omdat ik zo ontzettend blij ben met onze badkamer!

Voor en na

Wat een verschil hé?

We moeten alleen nog een nieuwe doucheslang hebben. Het liefst willen we zo’n stortdouche. Maar je kent dat wel. Een klusje hier, een klusje daar en dan wordt dat weer vergeten 😉

We also recommend

1 Comment

 • Reply
  Stephanie
  02/06/2017 at 11:28 AM

  Wouw wat een verschil…
  Het zou verboden moeten worden om groene baden en wastafels te verkopen 😉 !!!
  Kan mezelf voorstellen hoe.blij je bent…
  Wij gaan eind van het jaar ook beginnen met de badkamer verbouwing….ik zie er een beetje tegenop omdat bij ons tijdens het klussen ook meestal van alles misgaat en ik een niet zo handige vriend heb (ieder zijn kwaliteiten haha) maar ik zal ook blij zijn als we weer een frisse badkamer hebben.

 • Leave a Reply